Tarnita este unul din locurile aflate in proximitatea Clujului, unde poti merge cand ai chef si vrei sa scapi de aglomeratia urbana sau de prea mult stres. Lacul se afla doar la 45 de minute de centrul Clujului si este incredibil cat de rapid poti schimba atmosfera, de la una aglomerata, la una cu totala liniste.

Ce este foarte interesant la Tarnita este posibilitatea de a inchira un ponton si de a iesi cu toata gasca de prieteni sau cu toata familia. De asemenea, este o locatie super romantica pentru cupluri.

Tarnita

Peisaj luxurian

In afara de activitatile de agrement pe care le puteti face la Tarnita, aici veti gasi un peisaj incredibil de frumos. Vegetatia din preajma lacului este foarte frumoasa si o puteti privi direct de pe ponton sau de pe mal. Apusul si rasaritul sunt doua momente pe care nu ar trebui sa le ratati la Tarnita.

Tot aici veti gasi si restaurante cu mancare gustoasa, decor rustic si servicii de calitate. Exista in apropiere chiar si solutii de cazare, daca nu va mai puteti desprinde de frumusetea peisajului, pentru a va reintoarce in Cluj.

lacul Tarnita

Barajul Tarnita

La Tarnita este una din cele mai uluitoare constructii din Cluj: un baraj in forma de arc, cu dubla curbura. Barajul este plasat pe raul Somesul Cald, la 30 de km de Cluj Napoca si este construit pe roci stancoase. Are o inaltime de 97 de metri si este cel suplu baraj in arc din Romania. In urma crearii barajului, s-a nascut Lacul Tarnita, care tine de comunele Rasca, Marisel si Gilau. Este un lac de acumulare alimentat de Somesul Cald si afluentii sai. Suprafata lacului este de 220 hectare.

Tarnita Lac

Sursa foto: I Like Cluj

Ia o masina de la 321rentacar si viziteaza Lacul si Barajul Tarnita

De la 321rentacar.ro poti inchiria cea mai potrivita masina de familie sau pentru prieteni, pentru a merge pe Tarnita. Alege acum.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *