Ce poate fi mai plăcut decât să conduci o maşină şi în acelaşi timp să te relaxezi, ajungând la destinaţie odihnit? Chiar şi atunci când traficul este aglomerat, pilotul automat, va menţine viteza dorită în acelaşi timp păstrând şi distanţa regulamentară între autoturismele participante în trafic.

Dar să o luăm cu începutul şi să vă prezentăm ce înseamnă mai exact acest sistem-pilot automat, căruia i se mai atribuie şi denumirea de tempomat sau chiar cruise-control.

Aşadar, tempomatul (cruise-controlul sau pilotul automat) îndeplineşte misiunea de a menţine autoturismul la o viteză constantă, până când pedala de frână este acţionată. Mai exact, piciorul drept scapă de problema apăsării acceleraţiei.E-Klasse CoupŽ (C207) 2009

Pilotul automat, face parte dintr-o serie de noi tehnologii şi poate fi utilizat ca sistem asistent pentru a nu mai trebui să faceţi pauze pe drum, pentru că o dată activată, timp de 10 – 15 minute, nu mai trebuie să staţi cu piciorul pe acceleraţie, ci doar lângă frână pentru siguranţă. O scurtă apăsare a pedalei de frână este suficientă pentru dezactivarea sistemului şi preluarea controlului deplin asupra maşinii.

De asemenea, senzorii radar din partea din faţă a maşinii scanează autoturismul din faţă, pentru a putea stabili o anumită viteză, apăsând butonul viteza rămâne blocată, iar dacă vă apropiaţi mai multe decât trebuie de maşina din faţa dumneavoastră, pilotul automat activ reduce puterea motorului şi frânează uşor, menţinând o distanţă sigură între maşinile din trafic. Dacă treceţi peste linia albă, maşina vă anunţă pentru a nu adormi la volan.

Acest sistem controlează automat viteza unui autoturism şi este o adevărată plăcere având scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere, emisiile de CO2 ale maşinii şi să aducă mai mult timp liber oamenilor. Comod la drum lung, puteţi telefona lejer acasă în timp ce maşina conduce pentru dumneavoastră sau să vă actualizaţi profilul de facebook, maşina fiind pe pilot automat poate depăşii 100 km/h pe  autostradă, bineînţeles.cruise-control

Pilotul automat se activează şi accelerează atunci când maşina din faţă accelerează, ajungând să atingă viteza dorită. Simplu, sigur şi, mai ales, comod, tempomatul creează posibilitatea menţinerii în mod automat şi constant viteza dorită de dumneavoastră, începând  de la viteza de 30 km/h, fără ca să apăsaţi pedala de acceleraţie.

O problemă pe care o întâlnim la acest sistem este mijlocul de detectare a obiectivelor din faţă, în caz de vreme rea sau dacă maşina este murdară, există posibilitatea ca razele laser să detecteze mai greu autoturismul aflat în faţă.

De multe ori timpul a demonstrat că la un moment dat toate aceste tehnologii noi, ajung să devină pur şi simplu nişte dotări standard pe maşini.

321 Rentacar Cluj vine în ajutorul dumneavostră pentru a fi permanent informaţi cu cele mai noi tehnologii din domeniul auto. Maşini de închiriat Cluj vă oferă maşini selectate special pentru a conferi siguranţă şi confort la drum. Rezervaţi autoturisme pentru închirieri auto de scurta sau lungă durată.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *