Utilizarea lanturilor de iarna pe o masina inchiriata

O tractiune adecvata este importanta indiferent de starea carosabilului, dar este critica atunci cand conduci pe zapada sau polei. Avand in vedere ca circa  17% din accidentele auto prin tamponare au loc in sezonul de iarna, nu-ti permiti sa faci o greseala.

Din fericire, la 321 rent a car Cluj poti sa inchiriezi in timpul iernii orice masina cu lanturi de zapada. Sigur, lanturile se predau o data cu masina, iar tu le vei monta imediat ce vei ajunge intr-o zona de carosabil acoperita cu polei sau zapada. Montarea este simpla si intuitiva. Ai nevoie doar de putina indemanare. In rest, poti sta linistit pentru ca lanturile pe care ti le furnizam sunt deja testate pe masina pe care tu ai inchiriat-o si sunt perfect compatibile.

Cum functioneaza lanturile de zapada pentru anvelope?

Stii deja ca lanturile de zapada pentru anvelopele masinilor inchiriate iti ofera un plus de tractiune pe drumurile inzapezite sau inghetate.

Dar, cum functioneaza utilizarea lanturilor de iarna?

Pur si simplu, ele sporesc aderenta pe care o au pneurile. Acest lucru imbunatateste capacitatea de rotire a anvelopelor si reduce derapajul care poate pune in pericol controlul masinii si care poate duce la accidente grave.

Acestea fiind spuse, soferilor care inchiriaza o masina de la 321rentacar.ro le reamintim cateva bune practici vitale atunci cand folosesc lanturile de zapada pentru anvelope.

– este critic ca dimensiunea lanturilor sa se potriveasca cu cea a rotilor. Poti sta linistit, pentru ca noi iti vom oferi exact lanturile care se potrivesc perfect cu masina inchiriata de tine.

– daca nu ai mai montat si demontat lanturile pe anvelope, este o idee buna sa exersezi acest lucru, pentru a te asigura ca le asezi in mod corect (trebuie intinse foarte bine).

– lanturile de zapada trebuie montate NUMAI atunci cand este absolut necesar – cand carosabilul este acoperit cu zapada sau gheata. Prin urmare, daca mergi la munte si pleci din Cluj, cel mai probabil va fi nevoie sa le montezi doar cand ajungi in zona muntoasa si doar daca drumul este inzapezit sau alunecos din cauza ghetii.

– dupa ce ai montat lanturile de zapada pe anvelope, evita sa depasesti viteza de 40 km/h, sa conduci pe carosabilul curat (fara zapada sau polei) sau sa atingi bordurile.

– cand lanturile sunt montate pe roti, evita sa pui frana brusca sau sa accelerezi brusc, pentru a evita accidentele.

– dupa ce ai trecut de portiunea de drum cu probleme, este recomandat sa demontezi lanturile antiderapante si sa le cureti.

este interzis sa folosesti lanturile pe o distanta mai lunga de cativa km.

Te asteptam pe site sa-ti alegi masina preferata pentru a pleca acolo unde zapada a pictat deja peisaje de vis. Distreaza-te iarna la munte fara pic de stres, pentru ca masina ta inchirata este 100% pregatita. la 321rentacar.ro


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *