Ce inseamna asigurarea de tip SCDW si de ce este indicat sa faceti o asemenea polita?

SCDW este prescurtarea de la Super Collision Damage Waiver.

Asigurarea standard impotriva avariilor sau accidentelor in cazul unei masini inchiriate va limita cat platiti pentru reparatii, dar nu inseamna ca nu va trebui sa platiti nimic. In schimb, asigurarea de tip SCDW este o modalitate prin care va puteti proteja impotriva costurilor cu reparatia masinii.

Nici o companie de rent a car nu va inchiria o masina fara o politica de asigurare de baza pentru protectie impotriva accidentelor. Insa aceasta asigurare – RCA – nu acopera totul. Iata motivul pentru care companiile de inchiriere auto tind sa ofere mai nou asigurare tip SCDW.

321rentacar.ro a introdus aceasta asigurare ca optiune premium pentru soferii care doresc sa fie cat mai precauti cand pleaca in trafic cu o masina inchiriata. Orice sofer stie ca atunci cand se afla in trafic, mai ales cand conduce pe distante lungi, este supus oboselii sau neatentiei. Alteori, micile accidente sunt provocate de alti soferi, parteneri de drum. Pentru a raspunde acestor situatii neplacute, companiile de rent a car pot include in tarifele afisate o garantie, care se returneaza clientilor cand masina este predata la finalul perioadei de inchiriere, in aceeasi stare in care a fost preluata.

Mai nou insa, exista aceasta asigurare tip SCDW, care este optionala si care il exonereaza pe client de cheltuielile cu reparatia masinii, daca dauna este produsa din vina clientului sau din cauze independente. De exemplu se poate intampla sa sara o piatra in parbriz si sa-l fisureze, sau se poate intampla sa gasiti masina lovita in parcare si sa nu stiti cine este cel vinovat sau sa nu dispuneti de timpul necesar sa facceti toate demersurile pentru gasirea acestuia si intocmirea actelor necesare. In aceste cazuri nu va trebui sa platiti nimic, va fi suficient sa ne spuneti cum s-a petrecut evenimentul.

Cum va poate ajuta asigurarea de tip SCDW?

Asa cum sugereaza si denumirea sa, asigurarea SCDW este una de top. Ea completeaza golurile pe care le lasa o asigurare standard de coliziune. A aparut din dorinta de a solutiona rapid, cu minime costuri, eventualele accidente neplacute. Deplasarile cu masina sunt in general supuse provocarilor si oricand exista anumite riscuri, oricat de precaut ai fi. In trafic interactionezi cu tot felul de soferi, mai mult sau mai putin experimentati ori teribilisti.

De aceea, are sens ca atunci cand plecati la drum cu o masina inchiriata sa optati pentru o asigurare extra. 321Rentacar ofera clientilor sai posibilitatea de a opta pentru aceasta asigurare SCDW, pentru mai multa siguranta si pentru o experienta de inchiriere fara griji.

Pe scurt, ce trebuie sa stiti despre asigurarea SCDW

  • este o asigurare complementara pentru protectie totala
  • daca optati pentru asigurare SCDW si masina inchiriata este avariata din vina dumneavoastra (cu respectarea legislatiei rutiere), nu veti plati nimic in plus
  • asigurarea SCDW este optionala pentru orice masina inchiriata la 321rentacar.ro
  • pretul asigurarii SCDW este diferit in functie de masina inchiriata
  • prezinta avantajul de a va scapa de raspunderea financiara in caz de avarii ale masinii inchiriate 

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *