Sfaturi utile despre calatoria cu o masina inchiriata iarna.

Iarna inseamna aer rece, gheata si zapada. Chiar daca zapada este cireasa de pe tort pentru o calatorie in sezonul rece, ea implica si o serie de pericole, in special pentru soferi.

321

Iata cateva sfaturi utile care va pot ajuta in calatoria cu masina  pe timpul iernii:

1. Asteptati pana cand autoritatile dezapezesc drumurile inainte de a va aventura intr-o zona cu multa zapada.

2. Ganditi-va sa alocati timp suplimentar pentru a ajunge la destinatie atunci cand inchiriati o masina. Iarna trebuie sa va asteptati la intarzieri datorita conditiilor de gheata si zapada, este prudent sa conduceti cu atentie, uneori sub limita de viteza (pentru propria siguranta).

3. Este important sa va concentrati asupra conducerii autovehiculului inchiriat mai ales iarna, cand drumurile nu sunt in stare optima de calatorie. In cazul in care calatoriti cu pasageri, evitati conversatiile care va pot distrage atentia, opriti muzica si lasati telefonul mobil.

4. Pastrati o racleta de gheata in masina. Farurile, geamurile si parbrizul trebuie sa fie curate.

5. Porniti farurile chiar si in timpul zilei pentru a imbunatati vizibilitatea.

6. Cand drumurile sunt acoperite de gheata si zapada pastrati o distanta  mai mare fata de celelalte masini din trafic. Nu conduceti niciodata prea aproape de masina din fata.

7. Nu folositi functia de pilot automat daca masina inchiriata are aceasta optiune.

8. Folositi vitezele mici pentru a pastra tractiunea buna.

9. Aveti incredere in instinctul Dumneavoastra. Daca simtiti ca masina inchiriata nu face fata conditiilor meteorologice, intoarceti-va si nu va aventurati. Este intotdeauna mai bine sa fiti in siguranta decat sa regretati.

10. Verificati antigelul in cazul in care inchiriati masina pentru o perioada mai lunga de timp. Asigurati-va ca radiatorul are suficient antigel. Daca apa din radiator ingheata,acesta se poate sparge.

11. De asemenea, in cazul in care masina este inchiriata pentru o perioada mai lunga, este indicat sa o spalati  in mod regulat. Astfel, veti intretine masina in conditii bune si veti avea vizibilitate buna cand conduceti. Sarea folosita pentru a topi gheata pe drumuri poate coroda metalul masinii, lasand pagubue asupra acesteia. In plus, zapada si gheata acumulate pe roti ca pot pune in pericol viata.

12. Cand plecati intr-o calatorie cu o masina inchiriata puneti o geanta cu lucruri de urgenta pe timp de iarna. Kitul de conducere pe timp de iarna ar trebui sa contina: radio AM/FM cu baterii, paturi, o lanterna cu baterii suplimentare, o trusa de prim ajutor, alimente si apa, o lopata pentru zapada, o racleta de parbriz, un set suplimentar de haine uscate inclusiv haina, manusi, cizme/ ghete si o palarie/ caciula.

13. Nu uitati lanturile de zapada, in cazul in care masina inchiriata nu este dotata cu asa ceva.

14. Inchiriati o masina pentru calatorii lungi. Alegeti o masina de incredere pentru calatoriile lungi din timpul iernii. Daca masina Dumneavoastra este veche sau nu este in stare buna, este in interesul Dumneavoastra si pentru propria siguranta sa folositi o masina sigura, adecvata de la o firma de rent a car.

15. Suporti de schi. Intrebati firma de rent a car daca au disponibili suporti de schi (si la ce pret) astfel incat sa puteti transporta skiurile deasupra masinii inchiriate. Puteti inchiria o masina care are aceleasi dimensiuni la roti ca si masina Dumneavoastra, pentru a putea folosi lanturile de zapada pe care le aveti deja. Nu uitati sa transferati kitul de urgenta din masina personala in cea inchiriata.

16. Luati o pereche de ochelari de soare; stralucirea de la zapada si soare va poate impiedica sa conduceti in conditii de siguranta.

17. Masina potrivita. Masinile cu transmisii manuale sunt o alegere excelenta pentru a manevra masina pe drumurile acoperite cu zapada si gheata. Daca vreti sa mergeti la munte puteti inchiria o masina 4×4. Calatoria cu o masina inchiriata, pe timp de iarna, devine o placere daca tineti cont de sfaturile de mai sus.


2 comentarii

Inchiriaza o masina pentru sarbatori | Blog 321 Rent a car Cluj · decembrie 13, 2014 la 11:11 pm

[…] Citeste si cele mai utile sfaturi despre calatoria cu o masina inchiriata […]

Masini de inchiriat pentru romanii din diaspora | Blog 321 Rent a car Cluj · ianuarie 8, 2015 la 3:11 pm

[…] Citeste si cele mai utile sfaturi atunci cand inchiriati o masina […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *