Atunci cand te decizi sa inchiriezi o masina de 321rentacar.ro ai doua mari optiuni la dispozitie:

  1. masina cu transmisie manuala
  2. masina cu transmisie automata

Cu toate ca autoturismele cu transmisie automata sunt mai moderne si il solicita pe sofer intr-o masura mai mica, adevarul este ca in continuare foarte multi clienti prefera sa se orienteze spre variantele manuale. De ce? Hai sa vedem impreuna care sunt avantajele inchirierii unei masini cu transmisie manuala.

Masina cu cutie de viteze manuala

Un autoturism prevazut cu o cutie de viteza manuala il solicita pe sofer sa schimbe vitezele. Configuratia clasica se refera la prezenta celor trei pedale: ambreiaj, acceleratie si frana.

Inchiriaza o masina cu transmisie manuala de la 321rentacar – avantaje

1. Consum redus de combustibil. Un atu important al masinilor cu transmisie manuala este faptul ca de multe ori au un consum mai mic de combustibil, comparativ cu masinile automate.

De exemplu: Skoda Rapid AUTOMATA 2017 DSG are un consum mediu de 4.9 l/ 100 km, in timp ce varianta similara Skoda Rapid 2017 1.2 TSI are un consum putin mai mic de 4.6 litri/ 100km.

2. Tarif de inchiriere mai mic. Acesta este unul din motivele pentru care inclusiv in strainatate soferii care cauta inchirieri de buget se uita prima data la masini cu transmisie manuala. Evident acestea au tarife de inchiriere mai mici: de la 12 – 14 euro/ pe zi fata de 20 – 28 euro pe zi.

Ca sa exemplificam, daca vrei sa inchiriezi o masina cat mai ieftina, cel mai probabil o sa ai in vedere o Dacia Logan SL. Plus 2017  (de la 12 euro pe zi) sau un Seat Toledo (de la 14 euro pe zi).

In partea opusa, masinile cu transmisie automata – pe care le gasesti listate aici https://www.321rentacar.ro/rent-a-car-cluj-cutie-automata.html – au tarife de inchiriere incepand de la 17 euro pe zi – cum este Skoda Rapid.

3. O experienta de condus autentica. Este binecunoscuta remarca „pentru placerea condusului” pe care multi soferi o atribuie masinilor cu transmisie manuala. Daca vrei sa fii cat mai activ la volan (sa apesi/ schimbi pedalele, sa folosesti frecvent schimbatorul de viteze) atunci cel mai probabil te vei simti in largul tau intr-un automobil cu cutie manuala.

Chiar daca masinile cu transmisie automata castiga din ce in ce mai mult teren inclusiv pe piata de rent a car, variantele cu transmisie manuala inca nu-si pierd din farmec. Raman prima optiune pentru cei care cauta solutii de buget, consum redus de combustibil (cu exceptiile de rigoare, pentru ca noile modele automate sunt optimizate din punct de vedere al consumului), o experienta autentica de sofat, control sporit si manevrare buna.

Indiferent daca vei decide sa inchiriezi o masina cu transmisie manuala ori automata, 321rentacar.ro iti ofera numeroase optiuni din care poti alege. Parcul nostru auto cuprinde automobile cu transmisie manuala si automata, diverse categorii: hatchback, berlina, kombi, SUV, monovolum, dubita.


1 comentariu

De ce sa inchiriezi o masina cu transmisie automata | Blog 321 Rent a car Cluj · februarie 16, 2019 la 11:29 am

[…] articol anterior enumeram motivele pentru care se merita sa inchiriezi o masina cu transmisie manuala: experienta autentica, consum redus, tarif […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *