Inchirierea unei masini a devenit ceva extrem de simplu care se poate face foate usor. Cele mai multe firme de inchirieri auto dispun de o flexibilitate extrema in relatia cu clientii. Flexibilitatea consta in faptul ca tarifele sunt negociabile ( pentru perioadele mai lungi cand se inchiriaza o masina ), posibilitatea rezervarii masinii in avans, plata cu cardul sau cash si in diferite monede. Putem afirma ca firmele de inchirieri auto s-au adapatat din mers si au facut-o foarte bine. Iata si cateva sfaturi utile atunci cand doriti sa inchiriati o masina.

Alegerea firmei de inchirieri

Primul pas spre inchiriere este alegerea unei firme de unde sa inchiriati masina. In acest proces este recomandat sa va uitati peste ofertele mai multor firme si sa le comparati. Pe langa aspectele financiare, conteaza si flota de masini a companiei, feedback-urile primite de la clienti si promptitudinea agentului care va raspunde la e-mail sau la telefon. Daca puneti in balanta toate aceste aspecte, cu siguranta veti alege cele mai bune oferte.

Rezervarea masinii din timp

Este foarte important sa va rezervati masina din timp, desigur daca este o calatorie programata. Acest lucru este deosebit de important pentru ca veti avea posibilitatea sa alegeti ce masina doriti din intreaga flota de automobile. Este important sa faceti rezervarea din timp, deoarece sunt unele perioade din an extrem de aglomerate si daca nu aveti rezervare, firma de rent a car se poate gasi in neplacuta ipostaza sa nu mai aiba masini disponibile.

Inchiriati pentru o perioada mai lunga si veti fi mai castigati

Preturile pentru inchiriere difera in functie de masina pe care o doriti, dar si de perioada pentru care inchiriati masina. De exemplu, pretul de inchiriere al unui Matiz va fi cu mult mai mic decat al unui Ford Focus, pentru ca Fordul este o masina mai spatioasa, mai sigura si are performante mult mai bune decat Matizul. Asta nu inseamna ca Matizul este o masina fara performante si nesigura. De asemenea, daca inchiriati pe o perioada mai lunga de timp ( 2 saptamani  – o luna ) pretul de inchiriere pe zi, va fi mult mai mic si eventual puteti obtine si o reducere din partea reprezentantului firmei.

Alte aspecte asupra carora trebuie sa fiti atenti atunci cand inchiriati o masina

In primul rand ar trebui sa fiti extremi de atenti la firma de unde inchiriati masina, pentru ca este posibil sa va treziti cu taxe si comisioane suplimentare. Este bine sa fiti atenti atat la primirea cat si la predarea masinii. Inainte de a pleca la drum, se reocmanda sa va uitati si peste copiile de la actele masinii.

Acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand inchiriati o masina.

Vezi si de ce este indicat sa rezervi o masina din timp


1 comentariu

Alege cea mai buna firma de rent a car | Blog 321 Rent a car Cluj · septembrie 1, 2015 la 9:09 am

[…] Citeste si cele mai bune sfaturi pentru inchirierea unei masini […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *