Indiferent dacă ești turist în Cluj, sau te afli aici cu afaceri, o mașină de închiriat este mereu o opțiune bună de luat în calcul pentru o mobilitate crescută în oraș sau împrejurimi. Mijloacele de transport în comun nu acoperă absolut toate zonele orașului, ori o fac mai puțin frecvent în unele, iar prețurile firmelor de taxi s-ar putea să-i usture la buzunare chiar și pe cei mai înstăriți dintre noi.

Astfel încât rămâne serviciul de rent-a-car ca opțiune fiabilă pentru transportul în Cluj. O dată ce ai ajuns la această concluzie, nu mai rămâne decât să stabilești cu mare atenție criteriile conform cărora vei face alegerea în ceea ce privește mașina pe care o dorești.

Prețul

Probabil primul lucru la care ne gândim cu toții, nu-i așa? Până la urmă, banii fac lumea să se învârtă, astfel încât trebuie tratați cu grijă de oricine.

Confort

Trebuie neapărat să te simți bine în mașina pe care o vei conduce preț de câteva zile, nu-i așa? Iar dacă nu aveți deja un automobil preferat, puteți să încercați mai multe, pentru a vă decide.

Culoare

Deși nu reprezintă mereu un criteriu foarte important, probabil că există oameni care ar fi reticenți să urce la volanul unei mașini de culoare roz, spre exemplu.

Dotări interioare

Legat de confortul de mai sus, dotările interioare sunt destul de importante. De la climatizare și volan multifuncțional la scaune încălzite și tapițerie din piele, orice opțiune în plus este un avantaj.

Tipul de carburant

Poate unii sunt obișnuiți cu motorul pe benzină, în timp ce  alții preferă motoarele Diesel, în funcție de mașina proprie, de prețul carburanților sau alte motive personale.

Consumul

Deoarece pe lângă prețul de închiriere trebuie luat în calcul și prețul alimentării mașinii, cu siguranță consumul este un factor important, resimțit la buzunar.

Puterea motorului

În funcție și de mediul în care o veți folosi, puterea mașinii contează destul de mult. Dacă în oraș te descurci și cu un motor mic de 800, probabil că pentru un drum lung la munte vei dori să ai măcar un motor de 1,4 pentru aevita eventualele probleme de tracțiune.

Siguranță

În fiecare an, institutele specializate din Europa sau America efectuează teste pentru a stabili care este cea mai sigură marcă de mașină. Poate nu ar fi o idee proastă să arunci o privire peste acele rezultate, mai ales dacă ești o persoană foarte preventivă din punctul acesta de vedere.

Spațiu

Destul de important, mai ales dacă plănuiești o excursie cu familia. Mai greu înghesui 3-4 persoane plus bagaje într-un Matiz decât într-un Renault Scenic, spre exemplu. Cu siguranță un lucru de luat în calcul.

Oricare ar fi criteriile după care te orientezi, nu uita totuși că prudența și respectarea regulilor de circulație sunt elementele cele mai importante atunci când te afli pe șosea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

ro_RORomanian
ro_RORomanian