Ultimele Articole din Blog

Obiective turistice din Cluj-Napoca

// Author: Valentin // 1 Comment

dsc_0242

Clujul, oraș încărcat de istorie din inima Transilvaniei, atrage în fiecare an un număr semnificativ de turiști, care vin să viziteze citadela datorită numeroaselor sale obiective turistice din oraș sau împrejurimi.

Istoria Clujului este una bogată, fiind marcată, în diferite perioade de timp, de personalități precum regele Matei Corvin, Mihai Viteazul, Baba Novac, Horea, Cloșca și Crișan sau Gabriel Bethlen.

Inutil să mai spunem că pentru pasionații de istorie și nu numai, catedralele, muzeele, străzile vechi și monumentele sunt pur și simplu izvoare de inspirație. Privindu-le și descoperindu-le poveștile, putem să ne plasăm cu ușurință pe noi înșine în acele perioade frumoase ale orașului.

Obiectivele care merită vizitate în Cluj sunt multe, iar pentru o mai bună clasificare a celor mai importante, le împărțim în mai multe categorii, după cum urmează:

Monumente istorice:

Din această categorie fac parte construcții și statui ale personajelor reprezentative ale istoriei orașului, precum Monumentul lui Avram Iancu, Monumentul Matei Corvin, Obeliscul Carolina sau Castelul Banffy.

Muzee / Case memoriale

Printre cele mai importante și mai vizitate astfel de obiective se numără Casa Matei Corvin, Muzeul de Artă – Palatul Banffy, Muzeul Satului sau Muzeul Național de Artă.

Clădiri istorice

Nicăieri nu simțim prezența istoriei mai mult decât între zidurile construcțiilor care se confundă cu istoria acestui oraș. Astfel de clădiri vechi sunt Hotelul Continental, Turnul Croitorilor, Teatrul Național sau Universitatea Babeș Bolyai.

Piețe

De la execuții sângeroase la sărbători festive, piețele din Cluj Napoca le-au văzut pe toate. Cele mai importante dintre acestea sunt Piața Avram Iancu, Piața Mihai Vitezul, Piața Muzeului și Piața Unirii.

Biserici / Mănăstiri

Pe lângă multitudinea de lăcașe de cult de dimensiuni medii, se remarcă cele două catedrale devenite deja de mult puncte de reper și simboluri ale Clujului: Catedrala Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului din Piața Avram Iancu și Catedrala Romano-Catolică Sfânta Treime din Piața Unirii.

Atracții naturale

Nici iubitorii de natură nu se vor plictisi în Cluj. Atracții precum Grădina Botanică Alexandru Borza, Lacul Chioș, Pădurea Hoia sau Parcul Central sunt cu siguranță locuri pe placul oricărui turist.

Atunci când sunteți turiști în Cluj și plănuiți o vizită măcar pe la majoritatea locurilor interesante ale orașului, aveți nevoie de o planificare bună și un mijloc de transport rapid, comod și util. Probabil singura soluție care satisface această nevoie este reprezentată de serviciile rentacar. La 321rentacar veți găsi cu siguranță mașina potrivită excursiilor pe care le planificați, cu prețuri convenabile și profesioniști care vă stau mereu la dispoziție.

Sursa de informare:  Obiective Cluj
Sursa foto:  ClujTravel.com

1 comment

  1. Andreea - iulie 29, 2014 11:17 am

    Puteti vizualiza oferte diverse si prezentarea serviciilor celor mai importante agentii de turism din Romania, intrand pe http://www.agentie-turism.com

    Răspunde

Have your say