A inchiria sau nu o masina pentru drumuri lungi? Asta este intrebarea.

Un procent impresionant din numarul persoanelor care apeleaza la serviciile unei companii de rent a car, inchiriaza o masina pentru drumuri lungi. Exista mai multe motive si avantaje.

Daca doriti sa economisiti bani pentru calatoriile mai lungi, ganditi-va serios si analizati varianta de a inchiria o masina. Fie ca intentionati sa calatoriti cu familia sau planificati o excursie romantica intr-un loc deosebit, veti fi placut surprins sa constatati ca puteti face economie daca inchiriati o masina in loc sa calatoriti cu cea persoanala.

Motivul principal pentru care multe persoane prefera sa inchirieze o masina pentru distante lungi este de a evita uzura masinii personale. In afara de acest lucru, unele masini nu sunt potrivite in anumite situatii. S-ar putea ca masina dumneavoastra sa nu fie ceea ce aveti nevoie la un moment dat. Daca doriti sa vizitati locuri dintr-o zona muntoasa, cu multe serpentine, dar aveti o masina joasa (de exemplu un VW Polo sau un Matiz) puteti opta pentru inchirierea unei masini mai puternice si mai inalta (de exemplu un 4 x 4 Duster). Apoi, daca aveti o masina mica si aveti nevoie de una mai incapatoare pentru mai multe bagaje si persoane (pentru ca va doriti sa calatoriti confortabil) poate fi o idee excelenta sa inchiriati o masina mai potrivita pentru aceasta situatie (de exemplu un Renault Megane Kombi cu portbagaj mare, un Renault Grand Scenic cu 7 locuri sau alte variante Ford Focus cu portbagaj extins).

Trecand peste toate aceste lucruri, s-ar putea sa fie interesant sa luati in considerare si combustibilul pe care il consuma masina dumneavoastra la drum lung, starea masinii personale, inclusiv starea anvelopelor, reviziile, taxele (rovinieta), varsta masinii sau cati km a parcurs, fiabilitatea sa si nivelul de confort. Siguranta dumneavoastra si a celorlalti pasageri este cea mai importanta. Deci, la drum lung aveti nevoie in primul rand de o masina sigura.

Trebuie sa subliniem un aspect extrem de important atunci cand vorbim de inchirierea unei masini pentru distante lungi. Pentru drumuri si calatorii mai lungi, implicit vorbim despre o perioada de inchiriere mai mare. Si aici intervine avantajul pretului, pentru ca, in conformitate cu planul tarifar al companiei de rent a car, cu cat perioada de inchiriere este mai mare, cu atat pretul de inchiriere pe zi este mai mic. Astfel, pretul de inchiriere zilnic se poate reduce pana la 50%. Concret, puteti inchiria un Daewoo Matiz cu 10 euro pe zi, in loc de 20 de euro pe zi, daca perioada de inchiriere este mai lunga.

In final, nu putem sa omitem faptul ca un bun motiv pentru a inchiria o masina pentru drumuri lungi este distractia si buna dispozitie ce rezulta dintr-o experienta noua (cu o masina mai buna decat cea pe care o aveti).

Citeste si cum se procedeaza atunci cand doriti sa inchiriati o masina din aeroport


1 comentariu

Cea mai furata masina din Romania | Blog 321 Rent a car Cluj · aprilie 27, 2015 la 9:52 am

[…] Vezi de ce este indicat sa inchiriezi o masina pentru drumuri lungi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *