Cum să păstrăm siguranța mașinii noastre

Mă refer la siguranța împotriva hoților, o problemă care nu a dispărut încă din societate, în ciuda măsurilor moderne luate de mulți producători auto prin instalarea diferitelor sisteme antifurt pe mașinile lor. Cu toate acestea, neatenția noastră, a șoferilor, creează de cele mai multe ori posibilitatea ca cineva să ne fure din mașină sau să recurgă la acțiuni care provoacă diverse stricăciuni.

Iată mai jos câteva mici sfaturi utile despre cum să avem mai multă grijă de mașină și de lucrurile pe care le ținem în aceasta.

Să presupunem mereu că hoții vor să ne fure mașina

Uneori vor, într-adevăr, să ne păgubească. Așa că, după cum spune și proverbul, pazabună ferește primejdia rea. Întotdeauna trebuie să avem grijă cu locul unde ne parcăm automobilul. Este indicat să alegem o zonă oarecum aglomerată, la vedere, evitând locurile întunecoase și ferite unde un hoț ar putea opera nederanjat. În plus, mai există și diverse lucruri la care putem opta, cum ar fi o încuietoare pentru volan sau un sistem de alarmă, lucruri care vor descuraja inițiativa unui hoț.

Ascunderea lucrurilor de valoare

Cea mai mare greșeală este lăsatul la vedere (pe bord, pe banchete etc) a lucrurilor de valoare. Niciodată lucruri precum un telefon mobil scump, portofelul sau banii nu trebuie să fie vizibile din exteriorul mașinii. Fie le tăinuim într-un compartiment închis, fie în portbagaj. Dar cel mai indicat ar fi ca lucrurile de valoare să fie luate din mașină.

Să păstrăm ordinea în mașină

Hainele, prosoapele și alte asemenea lucruri aruncate pe scaune dau impresia că dedesupt se află ascunse lucruri de valoare, ceea ce poate stârni dorința cuiva de a intra în mașină. Chiar dacă nu se află lucruri scumpe în mașină, paguba produsă de un geam spart sau o încuietoare stricată este suficient de gravă. O mașină cu interiorul ordonat, în care nu se află nimic de valoare la vedere, are șanse mai mici de a fi jefuită.

Să parcăm singuri atunci când putem

Fac referire aici la serviciul oferit de unele hoteluri în ceea ce privește valeții care parchează mașinile. Deși aceste persoane de cele mai multe ori nu prezintă un risc, este recomandat fie să parcăm singuri atunci când este posibil, fie să avem grijă cu lucrurile scumpe lăsate în mașină. Persoanele străine în mașină nu reprezintă niciodată un lucru bun.

Să închiriem inteligent

Atunci când apelăm la serviciile de rent a car, trebuie să ținem cont de unele lucruri. În primul rând, ar fi bine să închiriem modele de mașini care nu sunt ușor de spart și care au un portbagaj încăpător pentru toate lucrurile noastre. Grijă mare cu decapotabilele, spre exemplu. În al doilea rând, niciodată să nu ne lăsăm contractul de închiriere în mașină, deoarece în cazul în care automobilul este furat, acest document conține date importante de care vom avea mare nevoie.

Până la urmă, totul se reduce de fapt la tentațiile pe care le oferim acestor oameni, așa că cel mai important este să avem mare grijă cu lucrurile de valoare lăsate la vedere și cu locurile unde parcăm peste noapte. Cum să păstrăm siguranța mașinii noastre.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *