Cauti cum sa inchiriezi o masina in Cluj si nu stii exact care este procedura? In general firmele de rent a car au politici usor diferite de la o localitate la alta, dar exista un set de principii de baza care raman neschimbate. Azi iti aratam cum poti inchiriezi un autoturism in Cluj Napoca.

1. Cauti o firma de incredere de inchirieri auto Cluj. Daca nu cumva ti-a recomandat un prieten o firma anume, cel mai probabil vei da fuga pe Google si vei tasta „inchirieri auto Cluj”. Imediat ti se vor afisa mai multe firme din care o vei putea selecta pe cea care intruneste cel mai bine cerintele si asteptarile pe care le ai. Desigur, pentru acest lucru poate fi nevoie de un mic studiu. In etapa urmatoare iti explic cum poti face o alegere inspirata.

2. Alegi firma de inchirieri masini Cluj. Aici trebuie sa fii putin atent pentru a reusi sa faci comparatii pertinente intre mai multe firme sau mai bine zis servicii de rent a car. Pana la urma totul se rezuma la experienta pe care tu o vei avea cu o masina pe care o vei inchiria de la o firma, dar si la intreaga relatie pe care o vei dezvolta cu furnizorul rent a car. Pentru aceasta ia in considerare parerile exprimate de clientii care au trecut deja pragul anumitor firme, politica legata de combustibil. Verifica daca exista vreo limita de km si daca exista taxe suplimentare in afara de tariful de inchiriere.

3. Rezervi o masina. Dupa ce ai ales firma de inchirieri auto, urmeaza rezervarea masinii. Daca ai ales o firma profesionista vei avea posibilitatea sa faci rezervarea direct pe site, totul fiind foarte transparent. Daca nu ai ales o firma competitiva, poti avea supriza de a fi nevoit sa rezervi telefonic o masina pe care nici macar nu o alegi tu – ti se sugereaza ca trebuie sa alegi ceea ce exista disponibila. In acest punct iti recomand sa revii la punctul 2. O firma buna de inchirieri auto ar trebui sa aiba un parc auto suficient de mare, sa aiba o procedura de rezervare cat mai transparenta, eventual sa poti face rezervarea online sau direct de pe telefon, la orice ora si din orice locatie. La 321rentacar.ro credem ca acestea sunt aspecte de nelipsit pentru o firma de rent a car ce vrea sa se ridice la standarde europene. Daca rezervi masina online exista avantajul ca toate optiunile si mentiunile tale raman notate si se transmit cat mai coerent firmei. Pentru comanda telefonica, asigura-te ca toate datele furnizate sunt corecte. Verifica bine toate detaliile ce tin de rezervare pentru a nu avea surprize ulterior.

 4. Semnezi contractul. In functie de optiunile setate in moment rezervarii masinii, la data si ora dorita te poti prezenta pentru ridicarea masinii. Aici se va semna un contract de preluare autoturism, pentru care ai nevoie de CI sau pasaport si desigur permisul de conducere. Este momentul sa fii foarte atent la toate clauzele stipulate in contract. Pune intrebari daca ceva ti se pare neclar sau daca esti la prima inchiriere auto. Inainte de a te urca la volan verifica masina impreuna cu reprezentantul firmei de inchirieri auto.

5. Derularea contractului de rent a car. Este perioada in care tu folosesti masina asa cum doresti, cu respectarea clauzelor din contract. Dupa expirarea perioadei de inchiriere urmeaza ultimul pas.

6. Predai masina. Predarea trebuie sa se faca in aceleasi conditii ca si preluarea. La 321rentacar.ro nu te conditionam sa predai masina exact in aceeasi locatie. Daca ai inchiriat masina din aeroport o poti preda oriunde in oras de exemplu. Desigur acest lucru trebuie anuntat.

Sper ca acum intrebarea cum sa inchiriezi o masina in Cluj ti se pare simpla. Chiar este simpla cu noile optimizari ale procedurilor implementate de 321rentacar. Convinge-te si tu! Treci direct la etapa numarul 3 si rezerva masina preferata pe site-ul nostru.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *