Ultimele Articole din Blog

Conducere preventiva cu o masina inchiriata

// Author: Marius Costisor // 0 Comments

321

Soferii trebuie sa conduca preventiv de fiecare data cand se urca la volan, indiferent daca este o masina inchiriata sau masina proprietate persoanala. In fond, este vorba despre viata si integritatea soferilor,  pietonilor si a celorlalti participanti la trafic. Este foarte important ca fiecare sofer sa conduca preventiv. Iata cateva metode cum puteti conduce preventiv o masina inchiriata, in special in timpul iernii.

Conducere preventiva cu o masina inchiriata – sfaturi utile

Conducerea preventiva trebuie sa fie indiferent de anotimp, pentru ca oricand se pot intampla accidente. Insa acest tip de conducere trebuie imbunatatit, mai ales in perioada toamna – iarna, atunci cand carosabilul este umed si conditiile de trafic sunt destul de dificile. Atunci cand spunem ca sofam preventiv, trebuie sa avem in vedere mai multi factori de care trebuie sa tinem cont.

Atentia este cuvantul de ordine, in ceea ce priveste conducerea preventiva. Iarna intalnim foarte multe situatii in care soseaua pare in regula, adica nu este acoperita de zapada. In realitate drumul poate sa para uscat, dar este acoperit cu un strat subtire de polei. Aceasta este una dintre cele mai periculoase situatii. Pentru a evita producerea unui eveniment neplacut este recomandat ca atunci cand afara este o temperatura scazuta, sa circulati cu viteza redusa. De asemenea, cand drumul este acoperit de polei, este indicat sa folositi frana de motor si evitati sa franati brusc. Totodata, trebuie sa pastrati o distanta apreciabila fata de masina din fata dumneavoastra si sa circulati cu luminile de intalnire pornite, chiar daca afara este zi.

Poleiul se formeaza pretutindeni si mai ales pe poduri si sub poduri, unde curentii sunt mai puternici. Din statistici, va putem spune ca pe sosea se formeaza un strat de polei, chiar atunci cand temperatura este mai mica de 5 grade Celsius. Acest sfat este de mare ajutor pentru cei care vin din tari precum Italia, Spania, Franta, Portugalia, etc, deoarece in tarile respective temperatura este mai ridicata cu aproximativ 5 grade Celsius fata de tara noastra.

Conducerea preventiva este necesara si atunci cand afara este ceata si vizibilitatea este scazuta. Ceata este unul dintre factorii din cauza caruia se produc foarte multe accidente cu urmari destul de grave. Pentru a evita implicarea intr-un accident rutier pe timp de ceata este recomandat sa pastrati o distanta mai mare fata de automobilul din fata, sa circulati cu luminile de intalnire pornite si luminile de ceata. Si in acest caz este recomandat sa nu franati brusc, pentru a evita o tamponare cu cel din spatele dumneavoastra.

Conducerea preventiva este necesara indiferent de modelul de masina. Reamintim ca toate masinile noastre sunt complet echipate pentru anotimpul rece si au toate reviziile facute la zi. Va dorim Sarbatori Fericite si nu uitati sa conduceti prudent.

Have your say