Ultimele Articole din Blog

Ce trebuie sa faceti in cazul unei defectiuni sau in cazul unui accident cu o masina inchiriata

// Author: Marius Costisor // 0 Comments

Tractari auto Cluj

Firmele de inchirieri auto isi asuma anumite riscuri destul de mari atunci cand ofera spre inchiriere o masina. Bineinteles ca vorbim despre riscuri financiare. Evident ca majoritatea isi pun urmatoarea intrebare: care sunt aceste riscuri? Cel mai mare risc la care se supune orice firma de rent  a car este ca masina sa fie avariata. Desigur ca toate masinile noastre au asigurarile la zi, RCA si CASCO. Dar de indata ce masina este lovita si culpa este a clientului, pe viitor asigurarile RCA si CASCO se vor majora semnificativ.

Totodata, rezervarile se fac cu aproximativ 3 – 4 saptamani inainte de inchiriere. In aceste conditii, daca un client loveste o masina si masina respectiva este rezervata de alt client, atunci automobilul este indisponibil pentru o perioada de timp, pana se remediaza defectiunile aparute in urma accidentului. In acest caz firma de inchirieri auto trebuie sa se inteleaga cu clientul care a rezervat masina si caruia nu-i mai poate da masina respectiva, din cauza ca este avariata. De cele mai multe ori se ajunge la o intelegere, in sesnul ca firma de rent a car ofera clientului o masina asemanatoare cu ceea ce a rezervat. Un alt risc este reprezentat de faptul ca pot aparea anumite defectiuni neprevazute, atunci cand masina este inchiriata. Mentionam ca ne confruntam extrem de rar cu defectiuni la masini, atunci cand sunt la clienti, pentru ca fiecare masina este foarte atent verificata inainte de inchiriere, dar niciodata nu se stie ce se poate intampla.

Ce trebuie sa faceti in cazul in care apar defectiuni la o masina inchiriata

In cazul in care obesrvati ceva neobisnuit la masina sau vi se pare ca nu merge asa cum ar trebui, este recomandat sa opriti in cel mai apropiat refugiu sau parcare. De asemenea, este obligatoriu sa opriti cat se poate de rapid daca in bord se aprind diferiti martori luminosi, in timpul mersului. Urmatorul pas  este sa luati de indata legatura cu reprezentantul firmei de inchirieri auto si sa-i explicati pe indelete situatia. Doar asa, personalul specializat va poate sfatui cel mai bine. Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l stie toti cei care inchiriaza o masina: este stirct interzis sa se aduca modificari automobilului sau clientul sa mearga cu masina intr-un service neagreat de catre firma de inchirieri auto. De indata ce luati legatura cu reprezentatul firmei de inchirieri auto, veti fi ajutat si indrumat in asa fel incat programul dumneavoastra sa nu fie afectat.

Ce trebuie sa faceti in cazul in care sunteti implicat intr-un accident si conduceti o masina inchiriata

Exista 2 situatii: cazul in care accidentul este produs din vina altor participanti la trafic si atunci clientul nu are nicio vina, si cazul in care accidentul se produce din vina clientului. In ambele situatii trebuie sa luati de indata legatura cu autoritatile si cu firma de inchirieri auto.  In prima faza, va recomandam sa va asigurati de integritatea persoanelor implicate in accident si in cazul in care sunt victime, sa le acordati primul ajutor si sa anuntati autoritatile. Apoi urmeaza sa contactati firma de inchirieri auto si sa colaborati cu organele de ancheta.

Preventia este cel mai bun lucru, asa ca noi va recomandam sa respectati intocmai legislatia rutiera. Drumuri bune, fara incidente.

Have your say